Otevření muzea se blíží

14.05.2009 12:14

    Termín otevření hasičského muzea se rychle blíží. Všichni kdo mají chuť a čas pilně pracují v našem depozitu na renovaci historických stříkaček a ostatního hasičského náčiní. Práce byly urychleny zakoupením vzduchové pískovačky, která usnadnila renovaci starého laku. První exponáty byly již přemístěny do nově zrenovovaných prostorů hradu Vildštejn a pomalu se připravují na 9. května, kdy bude naše muzeum slavnostně otevřeno.

    Ve čtvrtek 16. dubna se nám podařilo dlouhodobě pronajmout velmi zajímavé exponáty od obce Vinařice na kladensku. Ve Vinařicích se nám dostalo velice vřelého přijetí a velice si ceníme přístupu starosty obce Vinařice a členů místního sboru dobrovolných hasičů, kteří neváhali propůjčit exponáty na obdiv, místo toho aby stály v garáži, kde z nich neměl nikdo žádný užitek. Kolegové z obce Vinařice se mohou 9. května sami přesvědčit, jak bylo s věnovanými exponáty naloženo.

    Program slavností začne již 8. května soutěží v požárním sportu. Soutěž začne v 10 hodin na fotbalovém hřišti. Oficiální zahájení slavností je naplánováno na sobotu 9.května kdy bude v 10 hodin slavnostně otevřeno muzeum na hradě Vildštejn. O hodinu později dojde k požehnání slavnostnímu praporu, na který proběhla sbírka. Ve 12 hodin projde Skalnou průvod, který bude končit na fotbalovém hřišti, kde bude po celé odpoledne zajímavý program. Můžete se těšit na  ukázky  jak historické tak současné hasičské techniky, soutěž dětí v požárním sportu „ O pohár hradu Vildštejn“, a ukázky z práce hasičů. Zábavu vám dále zpříjemní písničky country kapely PIC-NIC.

    V 18:30 začne taneční zábava v sále společnosti Lasselsberger a.s., na které vám zahraje kapela STAROVARKA. Těšíme se, že oslavíte s námi naše významné výročí.