Zřizování hasičského muzea ve Skalné

22.09.2008 19:32

    Vážení návštěvníci našich internetových stránek. Rádi bychom Vám poskytli pár informací o vznikajícím muzeu hasičské historie . Nápad se zrodil v hlavách několika členů, kteří se nebojí svou představu dotáhnout do zdárného konce  a již pracují na postupném shánění exponátů. Hlavně jejich velkou zásluhou se věci dali do pohybu a sehnalo se již několik hodnotných muzejních „kousků“.   Muzeum bude zřízeno v prostorách místního hradu, který vlastní pan Pumr. I jemu patří velký dík, že pro tento skvělý nápad poskytnul prostory.   

 

     Otevření muzea je plánováno na květen příštího roku, ku příležitosti 140-ti let od založení sboru dobrovolných hasičů ve Skalné. Tato akce je již podrobně plánovaná a jistě Vám s předstihem poskytneme informace jaký program je připraven v rámci oslav.

 

     Touto cestou bychom chtěli požádat Vás, kteří vlastníte, nebo víte o někom kdo vlastní nějaké materiály, fotografie a předměty  týkající se historie dobrovolných hasičů, zda je můžete propůjčit do našeho vznikajícího muzea. Vše bude řádně zadokumentováno a evidováno. Kontaktovat nás můžete prostřednictvím emailu jed.sdhskalna@seznam.cz nebo diskuse.

                                                                                      

                                                                            S přáním pěkného dne

                                                                                   SDH Skalná