2. ročník setkání harmonikářů a jejich přátel

20.08.2011 19:37
V sobotu 20. srpna se na zahradě v areálu hasičské zbrojnice ve Skalné uskutečnilo od 14.00 - 20.00 posezení u harmonik. Sedm harmonikářů a téměř 170 lidí si poslechlo, zazpívalo i zatancovalo na mnoho oblíbených písní v doprovodu tahacích harmonik.

Sobotní odpoledne se ve Skalné mimořádně vydařilo nejen ke spokojenosti místních hasičů, kteří toto již 2. setkání harmonikářů pořádali. Na 160 lidí přišlo do areálu hasičské zbrojnice na zahradu nejen poslechnout, ale i zazpívat a někteří i zatančit. Letos se sešlo 7 harmonikářů, kteří zahájili po 14. hodině společné hraní na své tahací harmoniky. Za zmínku stojí i hasič a harmonikář pan Josef Mariánus, který na tomto setkání oslavil své krásné kulaté životní jubileum.

Pořádající hasiči měli ke spokojenosti návštěvníků zajištěno mimo posezení (lavice, stoly pod obřím stanem v případědeště) i několik stánků s bohatým občerstvením. Nealkoholické nápoje, točené pivo u prvního stánku, káva a sladkosti u druhého a nejoblíbenější třetí "Romanovo stánek" s klobásami a naloženým marinovaným masem... 

Veselí si lidé s harmonikáři užívali až do pozdních hodin a při loučení se už těšili na nadcházející 3. ročník, který by se měl opět konat na konci srpna ve Skalné v areálu zahrady hasičské zbrojnice.