Dětského maškarního bálu ve Skalné se zúčastnilo na sto dvacet masek

05.03.2011 23:49

Místní sbor dobrovolných hasičů ze Skalné uspořádal v sobotu 5. března v místním kulturním sále tradiční rej masek dětí. Celkem na tři sta dětí i s rodiči zcela zaplnilo sál.

 Sál byl slavnostně a vesele vyzdoben. Moderoval šášula, pomáhala čarodějnice i jiné dospělácké pohádkové postavy při několika soutěžích pro všechny děti ze sálu. Každý dostal za odměnu za účast v soutěžích sladkost. Mnoho cen obdrželo i několik nejhezčích masek.

V předsálí v jídelně bylo pro děti i dospělé připravené bohaté občerstvení od místních dobrovolných hasičů. Podle dětí, které zářily štěstím, se tato akce opět vydařila. Radost z toho měli nejen rodiče, ale hlavně pořádajíci hasiči - ti tuto akci pořádají každoročně o víkendu před nadcházejícím úterním Masopustem.

Většina z přítomných se už těší na úterní účast Masopustu 8. března. Od 17 hodin vyjde od místní hasičské zbrojnice masopustní průvod městem Skalná. Sál pak opět bude zaplněn maskami - ovšem z řad dospělých při masopustní veselici, která propukne od 18 hodin. Hrát bude opět oblíbená dechová hudba z Chebu, kapela Parohanka.